Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Mīksts dvielis

Pirmais par ko iedomājamies, izskanot vārdam „dvielis“, ir tā mīkstums un maigums. Dvielis – katru dienu izmantojams tekstilizstrādājums, no kura mēs sagaidām vairākas īpašības. Tomēr kādēļ dvieļu mīkstums un maigums mums ir tik svarīgs?

Maigumā ir spēks

Pirmkārt, mīkstie un maigie dvieļi izceļas ar tādām īpašībām, kas mūs apmierina. Ātra un efektīva mitruma absorbcija ir iespējama tikai tad, kad dvieļa virsma ir pūkaina, tajā ir daudz cilpu vai šķiedru. Tātad, zemapziņā mēs alkstam pēc mīksta dvieļa, jo zinām, ka tikai ar šādu dvieli mēs varēsim ātri un ērti noslaucīties.

No otras puses, mēs vēlamies, lai dvielis ne tikai labi absorbētu ūdeni, bet arī ātri izžūtu un būtu elpojošs. Lai to nodrošinātu, dvieļi tiek austi, izmantojot īpašas metodes: uz to virsmas paliek brīva šķiedra, kas lieliski pilda šim tekstilizstrādājumam piešķirtās funkcijas.

dvielis

Ādas vajadzības

Mīkstais un maigais dvielis ir patīkamāks ādai, tā pieskāriens ir mazāk kairinošs. Tas ir ļoti svarīgi, jo dvieli parasti lieto pēc dušas vai vannas procedūrām. Pēc karstas dušas vai ilgstošas ​​sēdēšanas vannā, āda uzbriest un kļūst jutīgāka, poras atveras un attīrās, tāpēc noslaucīšana jāveic ar delikātām, maigām kustībām.

Maigums ir svarīgs arī tiem, kuri cieš no alerģiskām reakcijām vai cilvēkiem ar jutīgu ādu. Ja dvielis ir ļoti ciets, tas var atstāt pēdas uz ādas, kas, pat ja to uzreiz nevar pamanīt, vājina ādas dabiskās aizsargājošās īpašības, atvieglojot alerģiskas reakcijas.

dvieli

Kā panākt maigumu?

Visi piekritīs, ka mīksts dvielis ir lieliska izvēle, bet kā gan saglabāt šo mīkstumu? Daudzi uzskata, ka viesnīcās dvieļi paliek mīksti noslēpuma dēļ, kuru darbinieki izvairās atklāt. Faktiski viss ir daudz vienkāršāk, un jūs varat baudīt maigumu katru dienu bez lielām grūtībām.

Pirmkārt, ja vēlaties, lai dvielis ilgstoši paliktu mīksts un maigs, izvēlieties kvalitāti. Meklējiet blīvu, augstas kvalitātes dvieli ar dabīgo šķiedru. Visi parametri ir svarīgi, un tiem jābūt pēc iespējas labākiem. Brīva dvieļa blīvumam vajadzētu būt apmēram 600 gsm, biezāka auduma izstrādājums var atstāt iespaidu, bet tas nebūs ērts ikdienas lietošanai.

Izvēloties labu dvieli, ir svarīgi par to pareizi rūpēties. Tas būs vieglāk, ja zināsiet dažus svarīgus noteikumus. Pirmkārt, dvieļi jāmazgā regulāri un svarīgi nevilkt garumā ar šo procedūru - tas atvieglos netīrumu noņemšanu. Dvieļus mazgājiet tikai ar līdzīgi teksturētu tekstilizstrādājumu, īpaši izvairieties no pūkainiem audumiem, jo ​​to pūka saplūst un aizpilda spraugas dvieļu šķiedrās, un audums vairs nebūs tik mīksts uz tausti.

Kā arī nav vērts pārspīlēt ar žāvēšanu. Labāk izvēlēties garāku režīmu un zemāku temperatūru, kā arī svarīgi ir pārliecināties, ka žāvētājs nav pārslogots un neveido mitruma spraugas. Saiko princips attiecas arī uz mīkstinātāja iepilināšanu - to vajadzētu lietot ļoti mazā daudzumā, jo mīkstinātāja atlikumi uzkrājas uz dvieļu šķiedrām un sacietē, piesaistot vairāk netīrumu. Sliktākais ir tas, ka šādi līdzekļi netiek noņemti mazgāšanas laikā, un laika gaitā dvielis vienkārši zaudē maigumu un mīkstumu, kā arī ūdens absorbcijas īpašības.

Labi izžuvis dvielis ir mīkstāks par mitru dvieli, tāpēc vienmēr parūpējieties par pareizu žāvēšanu. Pēc dvieļa lietošanas nekad neslinkojiet, lai to kārtīgi izstieptu un labi pakarinātu uz žāvētāja - tādā veidā tas ātrāk izžūs, uz tā neuzkrāsies mitrums un mitruma smaka, bet audums vienmēr lieliski pildīs savu funkciju un absorbēs visu mitrumu.

Saistītās preces

avatar