Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kāpēc biezs dvielis ne vienmēr ir laba izvēle?

Izvēloties dvieli, jūs dodat priekšroku pūkainai, mīkstai un maigai tekstūrai. Neapzināti ar šīm īpašībām mēdzam raksturot biezos dvieļus. Rodas iespaids, ja audums jau ir biezs, tad tas paliks maigs un patīkams vēl pēc daudzām mazgāšanas reizēm, bet vai tas tiešām ir pareizs pirmais iespaids?

Absorbcija

Šķiet, ka biezāks un smagāks dvielis absorbē vairāk mitruma. Faktiski tas attiecas tikai uz vienu īpašību - ja tas ir izgatavots no dabīga auduma, piemēram, kokvilnas. Bieži vien biezāki ir ķemmētas kokvilnas dvieļi, kas faktiski spēj absorbēt lielāku ūdens daudzumu. Sintētiskie vai jauktās šķiedras dvieļi var būt ļoti biezi, bet to absorbcijas īpašības neatbildīs kokvilnas īpašībām.

Tiesa, ir vērts atcerēties, ka biezāks un ūdeni absorbējošs dvielis ilgāk žūs. Tāpēc dažos gadījumos ir labāk izvēlēties plānāku un ātrāk žūstošu dvieli, kas izgatavots no dabīgām šķiedrām. Piemēram, pludmalē, baseinā vai pirtī vienmēr ir vēlme būt siltumā un sausumā, tāpēc biezs dvielis šādos gadījumos nav labākā izvēle.

kokvilnas dvieļi

Maigums

Maiguma ziņā dvieļa biezums nav tik svarīgs. Daudzi neapzināti saista auduma pūkainību un maigumu kā identiskas īpašības, taču šis fakts ir diezgan tālu no patiesības. Faktiski tas, vai dvielis būs mīksts, ir atkarīgs no tā auduma un kopšanas. Vispopulārākie un ilgstošākie ir kokvilnas dvieļi. Tos var mazgāt pat neizmantojot auduma mīkstinātāju vai tikai ļoti nelielā daudzumā. Ir svarīgi, lai dvielis tiktu regulāri mazgāts un uz šķiedrām (cilpām) netiktu uzkrāti netīrumi vai mazgāšanas līdzekļu atliekas. Tad kokvilna vienmēr būs mīksta, neatkarīgi no dvieļa biezuma.

Ilgmūžība

Biezāks nozīmē izturīgāks. Šajā frāzē ir daļa patiesības, divslāņu dvieļus var izmantot ilgāk. Tomēr dvieļu gadījumā ļoti ilga lietošana ir nevis priekšrocība, bet gan trūkums. Ilgtermiņā dvieļa krāsa neizbēgami izgaist, tas noveco morāli, bet, ja tā kvalitāte joprojām ir laba un tas lieliski pilda savu funkciju, no tā nemaz negribas atvadīties. Varbūt ir vieglāk nejaukt sev prātu un pavērot, kur dvieļi tiek izmantoti (un mazgāti) visbiežāk? Jā, tās ir viesnīcas, SPA centri un līdzīgas iestādes, kas drosmīgi izvēlas standarta kokvilnas dvieļus. Tas ir optimāls risinājums, lai apvienotu kvalitāti un ilgmūžību.

kokvilnas dvieļi

Cena

Kopumā dvielis nav īpaši dārgs pirkums. Tomēr, ja jūs izvirzīsiet tam īpašas prasības, tā cena noteikti palielināsies. Dvieļa biezums, dizains vai krāsa ir sekundāra izvēle, bet savas funkcijas lieliski pildīs arī lēts kokvilnas dvielis. Taču, ja vēlaties nedaudz greznāku preci, jums patiks ķemmētās kokvilnas dvieļi. No to šķiedrām tiek noņemtas īsākas šķiedras, kas parastajai kokvilnai piešķir lielāku tekstūru. Tā rezultātā ķemmētās kokvilnas izstrādājumi ir ļoti mīksti un maigi, turklāt tie ir izturīgāki pret nodilumu un tiem ir greznāks izskats.

Biezs vai plāns?

Gan plāni, gan biezi dvieļi ir piemēroti lietošanai mājās, tāpēc katrs var izvēlēties to, kas tiem patīk labāk. Vissvarīgākais ir dot priekšroku dabiskajām šķiedrām, kas nodrošina lielisku mitruma absorbciju un ātrāku izžūšanu. Ja dodaties peldēt, biezs dvielis būs ne tikai neērts, jo ilgāk žūs, bet arī aizņems vairāk vietas somā - apdomājiet, vai šāda nasta tiešām jums ir nepieciešama? Kopumā gan biezāks, gan plānāks dvielis lieliski pildīs savas funkcijas un ilgstoši paliks mīksts un maigs, ja to pareizi kopsiet.

Saistītās preces

avatar