Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kādi dvieļi ir piemēroti alerģiskai ādai?

Esam vairākkārt minējuši, ka, lai rūpētos par ādas vajadzībām, ir svarīgi izvēlēties dabīgas šķiedras gaisu caurlaidīgus dvieļus. Diemžēl alerģiska āda var būt prasīgāka, tāpēc ir svarīgi zināt, ko izvēlēties, lai izvairītos no kairinājuma pēc katras vannošanās. Šajā rakstā aplūkosim, kuri dvieļi ir vispiemērotākie jutīgas, uz alerģijām tendētas ādas vajadzībām un kā izvairīties no nepatīkamiem ādas kairinājumiem pēc saskares ar ūdeni.

Kādi dvieļi ir piemēroti alerģiskai ādai? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Alerģiskai ādai nepieciešams maigums

Bērnu āda bieži ir jutīgāka nekā pieaugušajiem, bet pēc mazgāšanās dušā vai vannā mūsu visu āda ir daudz neaizsargātāka. Tieši šī iemesla dēļ ir ļoti svarīgi izvēlēties maigas šķiedras dvieli. Vislabāk piemēroti ir dabīgie audumi, taču svarīga ir ne tikai pati šķiedra, bet arī tās apstrādes veids. Kokvilnai, kas ir bambusa šķiedra, piemīt savas labvēlīgās īpašības, un ražošanas procesā tā ir mazāk jāapstrādā, kas nozīmē, ka tā saglabājas mīksta.

Tāpat svarīgi ir arī tas, ka dvieļa audums labi uzsūc mitrumu. Jo ātrāk audums uzsūc ūdens pilienus no ādas, jo mazāk tā būs jāslauka ar dvieli, kas nozīmē mazāku kairinājumu. Šī iemesla dēļ labāk izvēlēties mīkstākus dvieļus ar vairāk mazām cilpiņām virspusē, kas sasniedz katru ūdens pilienu un uzsūc to.

Kāpēc izvēlēties dabisko šķiedru?

Kokvilna un bambusa šķiedra - vieni no populārākajiem materiāliem dvieļu izgatavošanai. Gan kokvilnas, gan bambusa dvieļi tiek novērtēti to īpašību dēļ: gaisa caurlaidība, laba uzsūktspēja utt. Tomēr jāatceras arī tas, ka šie dvieļi nesatur sintētiskas piedevas, kas tajā pašā laikā nodrošina to labu cenu.

No otras puses, sintētiskās šķiedras ne tikai var kairināt ādu, bet tām ir arī īsāks kalpošanas laiks. Tos nevar mazgāt paaugstinātā temperatūrā, jo audums zaudēs savu formu, izskatu un īpašības, kas var izraisīt mikroorganismu uzkrāšanos audos. Savukārt bambusa vai kokvilnas dvieļi pēc mazgāšanas labi saglabā savas īpašības un ātri žūst, pateicoties to lieliskajai gaisa caurlaidībai, kas novērš siltas un mitras vides veidošanos, ko tik ļoti mīl mikrobi.

Izvēloties dvieli jutīgai ādai, pievērsiet uzmanību sertifikātiem. GOTS vai OEKO-TEX STANDARD 100 nodrošina, ka ražošanā tiek izmantotas ilgtspējīgas metodes, atsakoties no daudzu kaitīgu ķīmisku vielu izmantošanas.

Kādi dvieļi ir piemēroti alerģiskai ādai? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Pareizas dvieļa kopšanas nozīme

Alerģisku ādu vieglāk ietekmē vides faktori, tāpēc ārkārtīgi svarīgi ir ne tikai izvēlēties pareizo dvieli, bet arī to kopt. Vispirms izvēlieties maigus mazgāšanas līdzekļus, un lielveikalos ir pieejami arī mazgāšanas līdzekļi jutīgai ādai. Tāpat nepārspīlējiet ar daudzumu - šajā gadījumā mazāk ir labāk. Un mazgāšana paaugstinātā temperatūrā palīdzēs nodrošināt dvieļa tīrību.

Pēc mazgāšanas izvairieties no dvieļu atstāšanas veļas mazgājamā mašīnā vai žāvētājā, vienmēr ļaujiet tiem izžūt līdz galam, brīvi karājoties. Siltums un mitrums ir labvēlīgs līdzeklis mikroorganismu reprodukcijai, tāpēc vienmēr ir nepieciešams nodrošināt, lai dvielis pēc iespējas ātrāk izžūtu. Kokvilnas dvieļi var izturēt daudz mazgāšanas reižu un ir ļoti izturīgi, tāpēc jums nav jāuztraucas, ka bieža mazgāšana bojās to izskatu vai kvalitāti. Bieža mazgāšana ir būtiska, jo mikroorganismi var izraisīt ādas kairinājumu.

Saistītās preces

avatar