Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Kā izvēlēties dvieļus?

Dvielis vannas istabā šķiet tik dabiska lieta, ka tā ir neatņemama šīs telpas sastāvdaļa. Tāpēc pat neaizdomājamies, ka tā atrašanās šeit ne tikai pilda savu galveno funkciju, bet arī kļūst par vannas istabas interjera detaļu.

Dvielis ir tekstilizstrādājums, kurš, neskaitot apģērbu, visbiežāk saskaras ar ādu, tāpēc ir dabiski, ka vēlamies, lai tas būtu pūkains un mīksts. Aptuveni tādu, kādu mēs lietojam viesnīcās, un joprojām domājam, kā izdodas tos tādus saglabāt, iespējams, tas ir nenormāli dārgi. Tomēr patiesība ir tāda, ka vissvarīgākais ir pareizi izvēlēties un kopt dvieli – tik ir nepieciešams, lai katru dienu izbaudītu mīksta un pūkaina dvieļa pieskārienu pēc mazgāšanās. Tātad šoreiz – par dvieļa izvēli: kam pievērst uzmanību un kādas prasības izvirzīt, lai tā kvalitāti varētu baudīt ilgi?

 

Audums

Šajā kontekstā, visticamāk, ar neko nepārsteigsim, neko īpašu un ārkārtīgi retu nepiedāvāsim, jo ​​visa būtība slēpjas vienkāršībā. Tāpēc labākā izvēle ir paši dabīgākie un kvalitatīvākie kokvilnas dvieļi. Kokvilna būs ideāla izvēle gan pieaugušajiem, gan bērniem un pat pašiem mazākajiem mazuļiem, kas tikko dzimuši. Maiga, elpojoša, lieliski uzsūc mitrumu un nekairina ādu, lieliski pildīs savas funkcijas. Neaizmirsīsim, ka mitra āda ir jutīgāka, un, ja jūs tik un tā esat ārkārtīgi jutīgs vai pakļauts alerģijām, pēc mazgāšanās jums tam jāpievērš lielāka uzmanība. Kokvilnas dvielis lieliski uzsūks visas ūdens lāses, un tā maigā slīdēšana gar ķermeni nekairinās Jūsu ādu.

Tiesa, izvēloties starp dažādiem kokvilnas dvieļiem, pamanīsi, ka daļa no tiem ir ķemmētas kokvilnas. Un tai ir vēl lielāks diegu blīvums, tāpēc neviena ūdens lāse uz ķermeņa nepaliks nepamanīta. Ķemmēta kokvilna būs ideāla izvēle tiem, kas novērtē visaugstāko kvalitāti. Un to iegūst, īpaši apstrādājot šķiedru – šķiedra tiek izķemmēta, tādējādi noņemot īsos matiņus un citus nevajadzīgus piemaisījumus un atstājot tikai augstākās kvalitātes šķiedru.

Tāpēc ne visi, kas izvēlas kokvilnu, zina, ka ir vērts sekot līdzi produkta izcelsmes valstij. Lieliska izvēle būs Pakistāna, Ēģipte, Turcija, Moldova utt. Tieši šeit tiek audzēta labākā kokvilna.

Vispārīgi runājot par dvieļiem, tad uz sintētiskajiem audumiem nevajadzētu skatīties. Iespējams, šādi tekstilizstrādājumi var pārsteigt ar cenu vai noteiktiem dizaina risinājumiem, tomēr dabiskā šķiedra būs daudz labāka izvēle saskarei ar mitru ādu, efektīvai ūdens noslaucīšanai. Sintētiskās šķiedras dvieļiem – pat biezajiem – nav labu ūdens uzsūkšanas īpašību, tāpēc ar šādu audumu nebūs nekāds prieks slaucīt ķermeni.

 

Kā izvēlēties dvieļus? | Dvieļi | NOSTRAHOME

 

Kādu izmēru izvēlēties?

Vannas dvieļu izmēru izvēle ir tikpat liela kā to dizains, tāpēc nosakiet savas vajadzības. Ja pēc mazgāšanās patīk ietīt dvielī savu ķermeni, tad meklējiet lielāku. Lielie vannas dvieļi ir 70 cm plati un parasti 140–180 cm gari. Ja vēlaties vēl lielāku dvieli, vajadzīgo meklējiet pludmales, pirts dvieļu kategorijā. 

Mazāki dvieļi ir paredzēti nevis uz visa ķermeņa slaucīšanai, bet atsevišķām tā daļām, piemēram, rokām, sejai, kājām, nereti sievietei ir atsevišķs mazāks dvielis matiem. Noslaucīt visu ķermeni ar mazāku dvieli nebūs ērti, ja vien neesi ārkārtīgi tievs, maza auguma.

Ja izvēlaties dvieli bērnam, ņemiet vērā arī viņa augumu – vecākiem un garākiem varat ievērot augstāk minētos ieteikumus, savukārt pirkdami mazākajiem, izvēlaties mazāku dvieli – tādējādi bērnam būs to ērtāk lietot un audums izžūs ātrāk.

 

Biezums

Atkal varam minēt viesnīcas, kuru dvieļus parasti apbrīno visi. Tie vienmēr izskatās biezi, mīksti un pūkaini. Acīmredzot, jo biezāks ir dvielis, jo mīkstāks tas būs, izskatīsies greznāk un pēc savas būtības funkcijas ziņā uzsūks daudz vairāk mitruma. Ja baidāties, ka dvielis, kas uzsūks vairāk mitruma, ļoti ilgi žūs, varam Jūs nomierināt – kokvilnas dvieļiem ir lieliskas ūdens iztvaicēšanas un žūšanas īpašības, tāpēc arī biezs dvielis izžūs diezgan ātri.

Dvieļu biezums ir norādīts gramos. Lieliska izvēle, ja tas ir 350–600 g/m2. Ar to pietiks, lai šis tekstilizstrādājums lieliski pildītu savu galveno funkciju, kā arī būtu izturīgs un ilgmūžīgs. Izvēloties dvieli ar mazāk gramiem, jāapzinās, ka tas ātrāk nolietosies un uzsūks daudz mazāk mitruma, līdz ar to pēc mazgāšanās nesausinās ķermeni tik efektīvi. Plānākiem produktiem ir zemāka cena, kas ir saprotams, taču jūs, visticamāk, būsiet vīlušies par to funkcionalitāti.

 

Kvalitatīvs šuvums

Protams, pērkot internetā, ir nedaudz sarežģīti pārliecināties par šūšanas kvalitāti – to var izdarīt tikai pēc pirkuma saņemšanas un izpakošanas. Tāpēc to neatlieciet uz vēlāku. Kvalitatīvs dvielis būs ar glīti ieliektām un apšūtām malām, nedrīkst būt izlīdušu diegu. Slikti pašūts dvielis pēc pirmās mazgāšanas reizes var zaudēt formu, ar laiku apmalīte var izirt u.tml.

 

Kā izvēlēties dvieļus? | Dvieļi | NOSTRAHOME

 

Vai dizains ir svarīgs?

Lai gan tas nav kritērijs, kas jāizvērtē kā pirmais, protams, atmest ar roku krāsām, rakstiem un citām dizaina iezīmēm arī nevajadzētu. Kad esat izvēlējies dvieļus atbilstoši iepriekš minētajiem kritērijiem, tad novērtējiet to izskatu. Tiem vajadzētu iekļauties jūsu vannas istabas interjerā. Vienkrāsaini palīdzēs radīt estētisku dizainu, lieliski iekļausies minimālisma koncepcijā, būs ideāls pretsvars raibām vannas istabas flīzēm vai dušas aizkariem. Savukārt raibi dvieļi, kas dekorēti ar ziedu, augu, dzīvnieku vai citiem motīviem, var palīdzēt īstenot diezgan drosmīgas un oriģinālas idejas. Jāpiemin arī tas, ka nekad nenošausiet greizi, izvēlēdamies baltus dvieļus – neatvairāma klasika, kas lieliski iekļausies jebkura stila vannas istabas interjerā: Skandināvu, Provansas, minimālisma, modernā, urbānā vai jebkurā citā.

 

Ievērojot iepriekš minētos ieteikumus, jūs, visticamāk, izvēlēsities izcilas kvalitātes dvieli, kas jūs pārsteigs ar savām labajām īpašībām ilgu laiku. Tiesa, svarīga nav tikai izvēle – pat augstākās kvalitātes dvielis var zaudēt savu izskatu, ja tas netiek pareizi kopts. Tāpēc atcerieties, ka dvieļus vislabāk mazgāt atsevišķi no pārējās veļas, iestatīt maksimāli 40 grādu temperatūrā, mazgāt bieži – optimāli ik pēc piecām dienām. Mazgājot izvēlieties mazgāšanas līdzekli dvieļiem un ar mēru lietojiet veļas mīkstinātāju, kas, ja tiks lietots pārmērīgi, veiks lāča pakalpojumu – nevis padarīs audumu mīkstāku, bet padarīs to cietu un raupju.

Saistītās preces

avatar