Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dvielis matiem

Jūs tērējat daudz naudas par matu kopšanas līdzekļiem, bet jūsu mati joprojām nav paklausīgi: tie veļas, spurojas, taukojas un izskatās slikti? Vai esat kādreiz domājuši, ka vaininieks varētu būt… jūsu izmantotais matu dvielis? Jā, daudzi aizmirst, cik svarīgi ir pareizi nosusināt matus, taču jūsu mati patiešām mīl maigus pieskārienus. Izvēloties pareizo dvieli un izveidojot pareizos ieradumus, jūs labāk parūpēsieties par saviem matiem un izvairīsieties no nepareizas dvieļu lietošanas radītajiem bojājumiem, kas bieži vien ir matu problēmu cēlonis.

Kāds dvielis ir vislabākais matiem?

Matu kopšanai nepieciešams mīksts, maigs dvielis, kas labi uzsūc mitrumu un ātri to iztvaiko. Matu dvielis uzsūc daudz ūdens, īpaši, ja jūsu mati ir garāki un blīvāki, tāpēc tam ir jāizžūst pēc iespējas ātrāk, citādi audumā var uzkrāties baktērijas un mikroorganismi, kas nākamreiz, noslaukot matus, var kairināt jūsu galvas ādu.

Viena no labākajām izvēlēm matiem - kokvilnas dvielis. Mīksta dabīgā kokvilna ir ļoti populāra vannas istabas tekstilizstrādājumu ražošanā, un tai piemīt lieliskas īpašības. Šī šķiedra ir elpojoša, tāpēc ātri izžūst, un, pateicoties tās izturībai, kokvilnas dvieļus var mazgāt daudzas reizes un tie lieliski saglabā savu sākotnējo izskatu.

Matu dvielis nedrīkst būt ļoti biezs, jo tā izžūšana var aizņemt ilgāku laiku. Droši izvēlieties 380 g/m2 vai 420 g/m2 gramatūra dvieļus, tāpat jūsu matiem derēs arī pirts tekstils. Pievērsiet uzmanību šķiedru sastāvam – visvairāk labuma sniegs dvielis, kas izgatavots no 100% dabīgas kokvilnas.

Matu kopšanai lieliski noderēs arī bambusa dvieļi. Tie tāpat ir izgatavoti no dabīgām šķiedrām, un, pateicoties porainajam audumam, tie lieliski uzsūc mitrumu. Tiesa, bambusa dvieļi, salīdzinot ar kokvilnu, var žūt nedaudz ilgāk, tie var kļūt smagāki no uzsūktā ūdens daudzuma. Ja jūsu mati ir ļoti gari un jums patīk pēc mazgāšanas ap galvu aptīt dvieli, izmantojiet divus dvieļus: vienu noslaucīšanai un otru turbāna satīšanai.

Bambusa dvieļu priekšrocība ir tā, ka to ražošanā netiek izmantotas ķimikālijas vai dažādas piedevas, jo šķiedrai jau tā piemīt izcilas īpašības. Tas padara bambusa matu dvieli par lielisku izvēli alerģiskiem cilvēkiem.

Dvielis matiem | Dvieļi | Nostra.lv

Kāda izmēra dvieli izvēlēties matiem?

Sāksim ar to, ka matiem ir labi izmantot atsevišķu dvieli. Tas samazinās mikrobu risku un nodrošinās dvieļa maigumu. Izmēra ziņā optimālā izvēle ir 70x100 cm matu dvielis, taču izvēli var noteikt vairāki faktori.

Ja jums ir īsi mati un vēlaties ietaupīt vietu vannas istabā, pietiks ar mazāku dvieli, piemēram, 50x70 cm. Šāda veida dvieļus bieži izvēlas vīrieši, to ir arī ērtāk nēsāt līdzi uz sporta zāli, jo mazāks dvielis aizņem mazāk vietas somā.

Ja jums patīk ietīt matus dvielī, izvēlieties standarta 70x100 cm dvieli vai nedaudz lielāku. Iespējams, jums radīsies kārdinājums izmantot biezu un mīkstu dvieli matiem, taču labāk tam nepakļauties - mitri dvieļi sver daudz un ir neērti tos nēsāt uz galvas. Dodiet priekšroku plānākiem dvieļiem, tie uzsūks pietiekamu daudzumu mitruma, bet neapgrūtinās.

Kā nosusināt matus?

Mums visiem ir dažādas matu žāvēšanas vajadzības un paradumi. Ja mati ir īsi, tad dvieli var nelietot vispār, bet, ja tie ir kaut nedaudz garāki, tad no izslaucīšanas ar dvieli neizvairīsieties. Ir svarīgi to darīt pareizi, jo, kad matus susina ar dvieli, tie vēl ir mitri un ir vieglāk ievainojami.

Vispirms maigi nosusiniet matus ar dvieli un nekādā veidā neberzējiet matu saknes vai galus. Ja jūsu mati ir gari, aptiniet visu matu garumu ar dvieli un it kā spaidiet tos ar dvieli. To ir ērti izdarīt, sadalot matus vairākās daļās. Ja neizmantojat fēnu un vēlaties, lai mati izžūtu dabiski, varat aptīt dvieli ap galvu un noturēt to apmēram pusstundu.

Vissvarīgākais, kas jāatceras, ir tas, ka matus nedrīkst berzēt, izgriezt, savīt – slapji mati ir viegli bojājami, tāpēc ir jārīkojas maigi, pat ja matu dvielis ir mīksts.

Kā kopt matu dvieli?

Matu dvielis jāmazgā katru nedēļu, tas pasargās no mikroorganismu uzkrāšanās audumā un saglabās to tīru. Ja esi izvēlējies dabīgas kokvilnas vai bambusa šķiedras dvieli, vari tos mazgāt arī augstākā temperatūrā.

Pats galvenais, kas jāatceras, nevajag pārspīlēt ar ķīmiskiem līdzekļiem – mazgāšanas līdzekli vai veļas mīkstinātāju. Lietojot pārāk daudz ķīmisko līdzekļu, veļas mašīna var nespēt tās pareizi izskalot, tāpēc tās sakrāsies audumā. Tas galu galā izraisa dvieļu auduma sacietējumu neatkarīgi no šķiedras, no kuras tas ir izgatavots. Vēl viena problēma - tā, ka ķīmiskās atliekas dvieļu šķiedrās var izraisīt alerģiju galvas ādā, kas, reaģējot uz alergēnu, saražos vairāk sebuma, un jūs nonāksiet apburtajā lokā, kad gribēsiet biežāk mazgāt matus, un tieši tāpēc jūsu mati kļūs taukaini.

Saistītās preces

avatar