Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dvieļi sportam

Sākāt iet uz sporta zāli? Tad jums būs nepieciešams piemērots dvielis, kas palīdzēs justies ērtāk sporta zālē un noderēs dušā pēc treniņa. Šajā rakstā apskatīsim, kuri dvieļi ir piemērotākie sportam un kam svarīgi pievērst uzmanību tos izvēloties.

Dvieļi sportam no dabīgās šķiedras

Lai gan lielākā daļa sportistu dod priekšroku kokvilnas vai bambusa dvieļiem, populāras kļūst arī sintētiskās šķiedras. Tie piedāvā lielisku efektivitāti, taču patiesībā tie diez vai var līdzināties dabiskajiem audumiem, kas ir labāk piemēroti ādas vajadzībām. Viens no labākajiem variantiem ir kokvilnas sporta dvieļi, kurus var izmantot gan sviedru nosusināšanai, gan arī dušā. Tie ātri uzsūc mitrumu un to iztvaiko, tādējādi izvairīsities no nepatīkama auksta un slapja pieskāriena.

Ideāli piemēroti ir arī bambusa šķiedras dvieļi, jo tie spēj absorbēt ļoti lielu mitruma daudzumu. Tā ir laba izvēle tiem, kuri treniņa laikā daudz svīst un intensīvi strādā.

Gan kokvilnai, gan bambusam piemīt antibakteriālas īpašības, tāpēc tās palīdz novērst pelējuma un baktēriju vairošanos, kas ir īpaši svarīgi sporta zālē, kur bieži slaukām seju. Mikroorganismi dvieļa audumā var kairināt sejas ādu vai izraisīt pūtīšu problēmu.

Kokvilnas un bambusa dvieļus ir arī viegli mazgāt: tos var mazgāt augstākā temperatūrā, tie ātri žūst un neburzās.

Dvieļi sportam	 | Dvieļi | Nostra.lv

Kāda izmēra dvieļi ir piemēroti sportam?

Ir grūti definēt vienu labāko izmēru, jo dvieļa izvēle ir atkarīga no tā mērķa, lietošanas vai personīgajiem ieradumiem. Ja vēlaties, lai zālē būtu dvielis, izvēlieties mazāku dvieli, kas ir viegli pārnēsājams un ko var pārmest pāri pleciem. Dušā pēc treniņa gribēsies ietīties lielākā dvielī, tad varētu izvēlēties 70x140 vai pat 100x150 cm izmērus.

Runājot par izmēru, neaizmirstiet gramatūru. Sporta dvieļiem jābūt plānākiem un vieglākiem, kas aizņem maz vietas somā. Ideāli der arī žakarda dvieļi, kuru virspusē ir nedaudz lielākas cilpas, tāpēc lieliski uzsūc mitrumu.

Dvieļu kvalitātes nozīme

Sporta dvieļus bieži mazgā, vislabāk pēc katras lietošanas reizes. Tas palīdz novērst mikroorganismu uzkrāšanos audumā, jo mitrums, sviedri, ādas eļļas, atmirušās šūnas un siltums ir ideāls līdzeklis to izplatībai. Bieža mazgāšana izraisīs strauju nolietošanos, ja dvieļu kvalitāte ir zemāka. Rezultātā ietaupīsiet naudu, ja uzreiz izvēlēsieties kvalitatīvāku preci.

Ja trenažieru zālē vēlaties maigumu, jums patiks ķemmētās kokvilnas vai žakarda dvieļi sportam. Tie labi pieguļ ādai un savāc pat mazus šķidruma pilienus, neizraisot kairinājumu.

Kokvilnas tekstilizstrādājumi piedāvā izcilu cenas un kvalitātes attiecību. Tā ir arī praktiska izvēle, jo to var mazgāt, nebaidoties no temperatūras vai veļasmašīnas bojājumiem, un tam ir ļoti laba izturība un ilgmūžība. Pat bieži mazgājot, šādi dvieļi kalpos gadiem ilgi, un, ja vēlaties tos saglabāt mīkstus, izvēlieties maigu mazgāšanas līdzekli.

Dvieļi sportam	 | Dvieļi | Nostra.lv

Vai dvieļa krāsai ir nozīme?

Mums visiem ir savas mīļākās krāsas, un mēs dažādi uztveram skaistumu, tāpēc runāt par dvieļu krāsām var šķist muļķīgi. Protams, jūs varat izvēlēties atbilstoši savām interesēm un vajadzībām, taču ir jāņem vērā daži aspekti.

Ir patīkami, ja dvieļi un cits aprīkojums atbilst sporta apģērbam, tāpēc varat izvēlēties dvieļa krāsu, lai tā atbilstu jūsu esošajam apģērbam. Tā kā sporta dvieļi tiek mazgāti biežāk, ir ērti, ja jums ir vairāki dvieļi, lai katru no tiem varētu pieskaņot savam sporta apģērbam. Ja vēlaties saglabāt vienotu krāsu paleti, varat izvēlēties dažādus toņus, piemēram, tumši zilu, zilu un debeszilu. Gandrīz katru paleti var papildināt ar baltu vai melnu dvieli.

Padomājiet arī par to, ka sporta zālē varat nonākt situācijās, kad jūsu dvielis var sajaukties ar kāda cita dvieli, piemēram, ja tas karājas pie saunas. Tāpēc ieteicams izvēlēties retākas, košākas krāsas – tās palīdzēs ātri atpazīt savu dvieli.

Saistītās preces

avatar