Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dvieļi bērniem: kādus izvēlēties?

Bērni vairāk nekā jebkurš cits novērtē mīkstumu un maigumu, tāpēc dvieļi viņiem ir ļoti svarīgi. Jāatceras arī, ka bērnu āda ir plānāka un jutīgāka pret kairinājumu, tāpēc nepieciešmas izvēlēties īpaši maigus dvieļus. Šajā rakstā aplūkosim, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties dvieļus savam bērnam vai mazulim, un kā izdarīt pareizo izvēli.

Kādas šķiedras dvielis ir labākais?

Kokvilnas dvieļi tradicionāli ir ieteicami gan bērniem, gan zīdaiņiem. Šī šķiedra ir dabīga, elpojoša, mīksta, viegli kopjama un neizraisa ādas alerģijas. Kokvilna ir salīdzinoši mīksta un ātri uzsūc mitrumu, tāpēc vecāki var būt droši, ka viņu mazulis pēc vannas vai dušas nenosals - dvielis acumirklī ieskaus viņu siltumā.

Tomēr kokvilna nav vienīgā iespējamā izvēle - bērniem piemēroti ir arī bambusa dvieļi. Arī šī šķiedra ir augu izcelsmes, mīksta, maiga un neizraisa alerģijas. Bambusa dvieļi pēdējā laikā ir kļuvuši ļoti populāri, jo bambuss aug ļoti ātri, tāpēc tekstilizstrādājumiem nepieciešamās šķiedras ieguve ir ilgtspējīgāka. Turklāt, bambuss spēj uzsūkt lielu daudzumu mitruma, tāpēc bērna āda ātri kļūst sausa.

Būtiski neizvēlēties sintētiskās vai jauktās šķiedras, jo tās slikti uzsūc mitrumu. Tas ir īpaši svarīgi, jo bērni var saaukstēties, ja ir slikti noslaucīti, jo viņu ķermenis ir jutīgāks pret vides temperatūras izmaiņām. Turklāt, sintētiskās šķiedras lēni žūst, tāpēc atkārtoti izmantots dvielis būs auksts un mitrs. Šī īpašība veicina mikroorganismu uzkrāšanos sintētiskajā šķiedrā, kas var izraisīt alerģiskas ādas reakcijas.

Kāda izmēra dvielis ir nepieciešams bērnam?

Jaundzimušā dvieļa malas garums parasti ir aptuveni metrs. Šis dvielis nav pārāk liels, tāpēc to Ir ērti lietot, taču tas nav arī pārāk mazs, tāpēc varēsie mazuli ērti ietīt pēc peldes. Ja vēlaties kārtīgi ietīt mazuli, lai viņam nebūtu auksti, pagrieziet dvieli pa diagonāli, lai iegūtu vairāk vietas. Lielāks dvielis var šķist praktiskāka izvēle, taču tā ir kļūda: bērnu dvieļi ir bieži jāmazgā un ir nepieciešams atvēlēt laiku to izžūšanai, tāpēc ar izmēru labāk nepārspīlēt.

Bērniem jāizvēlas lielāki dvieļi, lai mazie tajos var kārtīgi ietīties, jo siltums ir ļoti svarīgs. Tas varētu būt 70x140 cm vai pat 90x180 cm liels dvielis. Ir svarīgi ņemt vērā biezumu, jo ļoti biezs dvielis būs smagāks un bērnam var būt grūti to noturēt, īpaši, ja tas ir slapjš. Bērniem var iegādāties arī vairākus mazāka izmēra  dvieļus sejai, matiem vai kājām.

Dvieļi bērniem: kādus izvēlēties? | Dvieļi | Nostra.lv

Kāpēc bērnam ir nepieciešams pludmales dvielis?

Daudzi bērni labprāt pavada laiku pie ūdens vai baseinā. Viņiem patīk rotaļāties ilgu laiku un, izkāpjot krastā, viņiem ir nepieciešams laiks, lai sasildītos, tāpēc pludmales dvielis bērniem ir obligāti nepieciešams. Tas nav tas pats, kas vannas dvielis, lai gan vizuāli var izskatīties līdzīgi. Pludmales dvieļi ir plānāki, vieglāki un ātrāk izžūst - pēdējais kritērijs ir īpaši svarīgs, lai izvairītos no saaukstēšanās.

Turklāt pludmales dvieļi ir paredzēti biežai pārnēsāšanai, tāpēc tie aizņems daudz mazāk vietas Jūsu mugursomā. Katram aktīvam bērnam vajadzētu būt vismaz vienam šādam dvielim- tie noderēs. 

Bērnu dvieļu kopšana

Bērnu dvieļi parasti neprasa īpašu kopšanu, taču ir svarīgi izmantot maigus mazgāšanas līdzekļus un nepārspīlēt ar mazgāšanas līdzekļa daudzumu, īpaši veļas mīkstinātāju. Dvieļa virsmā ir daudz cilpiņu, kurās var uzkrāties mazgāšanas līdzekļa atliekas, kas laika gaitā padara dvieļa audumu cietāku. Turklāt, agresīvi mazgāšanas līdzekļi var kairināt bērnu un zīdaiņu jutīgo ādu.

Bērnu dvieļi jāmazgā biežāk un ,ieteicams, zemākā temperatūrā. Gan kokvilnas, gan bambusa dvieļus var mazgāt augstākā temperatūrā, ja tie jādezinficē, taču vienmēr jāievēro ražotāja ieteikumi. Veļas mazgāšanas laikā var izmantot žāvēšanas bumbiņas, lai saglabātu auduma pūkainību.

Saistītās preces

avatar