Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dabīgo šķiedru dvieļu priekšrocības

Vannas dvieļi ir tekstilizstrādājums, kurus cilvēce izmanto jau gadsimtiem ilgi. Kvalitatīvs dvielis maigi nosusina ādu, absorbējot ūdens pilienus. Laba šķidruma absorbcija ir svarīga katram dvielim, un to raksturo diezgan dažādas šķiedras. Tomēr, izvēloties dvieli, ir grūti neapjukt asortimentā. Dabīgā šķiedra piedāvā vairākas priekšrocības, un dvieļu ražošanā visbiežāk izmanto kokvilnu. Kādas ir šo dvieļu priekšrocības un kāpēc tos tiešām ir vērts izvēlēties?

Maigums un mīkstums

Dabīgās šķiedras dvieļi ir mīksti un maigi. Un mēs nerunājam tikai par pirmo lietošanu - pirms mazgāšanas visi dvieļi izskatās mīksti un pūkaini, bet sintētiskās vai jauktās šķiedras dvieļi ātri maina savas īpašības. Kokvilnas šķiedra šajā ziņā ir unikāla, jo, mazgājot to, tā paliek tikpat mīksta un maiga, pat ja mazgājat to augstā temperatūrā vairākas reizes.

Dvieļi

Piemērots jutīgai un alerģiskai ādai

Jutīgai un alerģiskai ādai ir ļoti svarīga saskare ar labu audumu. Dabīgie audumi ir piemērotāki jutīgai ādai, tie nekairina, tāpēc šādi dvieļi derēs visiem. Pat ja jums nav ādas problēmu, dabīgās šķiedras dvielis palīdzēs aizsargāt jūs no nepatīkamām noslaucīšanas sajūtām un padarīs ādu maigāku.

Laba mitruma absorbcija

Dažas sintētiskās šķiedras ir ļoti mīkstas un pūkainas, taču, lai arī izskatās, ka šādam dvielim vienā acumirklī vajadzētu absorbēt visu mitrumu, notiek tieši pretēji. Savukārt dabīgās šķiedras nekad nepieviļ, tās lieliski absorbē mitrumu. Dvieļiem parasti izmanto tā dēvēto frotē audumu, tāpēc daudzas mazas cilpas uzmanīgi savāc ūdens pilienus no ādas virsmas, un ar diegu palīdzību tie pārvietojas uz dvieļa iekšpusi. Šī ir dabīgo šķiedru dvieļu, īpaši kokvilnas, unikālā īpašība.

Gaisa caurlaidība

Var likties, ka dvielim gaisa caurlaidība nav svarīga. Tomēr tā ir svarīga un vēl kā! Jo vairāk audums izlaiž gaisu, jo ātrāk tas var nožūt. Un, ja, lietojot dvieli vannas istabā, tas nešķiet tik svarīgi, ātra izžūšana - ērta īpašība, kad vasarā lietojam dvieli baseinā, saunā vai ūdens tuvumā. Galu galā nav ļoti patīkami apsegties ar mitru dvieli.

Dvieļi

Viegla kopšana

Dabīgās šķiedras dvieļus ir vieglāk kopt. Jo īpaši dabīgajām šķiedrām ir īpašības, kas atvieglo ne tikai traipu, bet arī netīrumu noņemšanu. Turklāt dabīgās šķiedras audumus var mazgāt augstākā temperatūrā nekā sintētiskos. Tas ir īpaši svarīgi, ja dvieli izmanto zīdaiņi vai bērni un ir nepieciešama dezinfekcija.

Dabīgā šķiedra un ūdens ir lieliska kombinācija, tāpēc pietiek ar nelielu daudzumu regulāra mazgāšanas līdzekļa. Dvieļu audums paliks mīksts un elastīgs, pat nelietojot auduma mīkstinātāju.

Labs izskats

Dvieļiem, kas izgatavoti no dabīgām šķiedrām, ir ārkārtīgi plaša krāsu gamma un klāsts, tāpēc ikviens var izvēlēties, kas vislabāk der mājām vai atbilstoši personīgajām vajadzībām. Dabiskas un spilgtas krāsas, raksti un rotājumi, dažādas faktūras - izvēle tiešām ir plaša. Kokvilnas šķiedru dvieļi izskatās īpaši glīti un grezni.

Protams, var pastrīdēties, jo arī sintētika izskatās pievilcīga. Tomēr šāds audums daudz ātrāk zaudē savu pirmatnējo izskatu, krāsas izmazgājas, un kur vēl zemākas mitruma absorbcijas īpašības? Dabīgās šķiedras dvieļi ne tikai kalpos ilgi un nevainojami, bet arī saglabās sākotnējo izskatu daudz ilgāk.

avatar