Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kašmira pleds: ar ko tas ir īpašs?

Kašmirs - tas ir audums, kas izstaro greznību. Pat tie, kas nezina, no kā tas ir izgatavots, to saista ar karalisku komfortu. Galu galā viduslaikos kašmira gultas piederumi sildīja princeses! Un mūsdienās šis audums ir ne katra kabatas. Šāda veida vilnas džemperi, šalles un pledi parasti maksā vairāk nekā dažus simtus eiro. Tomēr kašmira izstrādājumu īpašnieki vienbalsīgi piekrīt - tas ir vērtīgs ieguldījums, ko var nodot no paaudzes paaudzē. Apspriedīsim, kas ir kašmirs un kas padara šo luksusa preci tik īpašu.

Kas ir kašmirs?

Kašmirs ir no kašmira vilnas izgatavots audums; šāda veida vilna tiek iegūta no Kašmira kazām, kas dzīvo un kuras audzē Vidusāzijas valstīs, galvenokārt Himalaju reģionā. Šis audums ir īpaši maigs, jo atšķirībā no parastās vilnas tas ir iegūts nevis no aitas kažoka, bet no kazas cirkšņiem. 

Vilna no kazu cirkšņiem ir ārkārtīgi plāna un lieliski izolē siltumu, pasargājot kazas no lielā aukstuma kalnos, tāpēc kašmira izstrādājumus īpaši iecienījuši cilvēki aukstajā sezonā. Taču ne velti šis audums ir luksusa prece – no vienas kazas tiek izķemmēts tikai līdz 200 gramiem vilnas, kas tiek savākta ar rokām un tikai reizi gadā. Šī iemesla dēļ pat plānākā šalle patērē vismaz trīs kazas vilnas, tāpēc iedomājieties, cik daudz vilnas prasa kašmira gultas veļas komplekts vai pleds! Tā ir augstākās kvalitātes dabiskā šķiedra; no tās izgatavotas drēbes, gultas piederumi un pledi, ja tie tiek pareizi kopti, sildīs jūsu ģimenei gadu gadiem.

Kašmira pleds: ar ko tas ir īpašs? | Pledi | Nostra.lv

Kašmira īpašības

Acīmredzamākā kašmira īpašība, ko iemīļojuši visi, kas ir pieskārušies šim audumam, ir tā maigums. Kašmira šķiedra ir īpaši mīksta un gluda, tāpēc no tās izgatavots pleds vai džemperis ir ļoti patīkams ādai. Tam ir arī ārkārtīgi efektīva siltumizolācija (tā ir pat vairākas reizes lielāka par aitas vilnu!), Bet tajā pašā laikā tā ir plāna un viegla, tāpēc valkāt kašmira izstrādājumus ir ne tikai silti, bet arī ērti. 

Īpaši tas attiecas uz tiem, kam nepatīk smaga, kustības iegrožojoša gultas veļa - kašmira gultas piederumu komplekti ir tik viegli, ka, guļot gultā, jutīsies kā starp mākoņiem! No šīs šķiedras izgatavoti guļamistabas aksesuāri ir vērtīgs ieguldījums, kas, pateicoties to izturībai, bagātinās Jūsu nakts atpūtu gadiem ilgi. 

Tiesa, pareiza higiēna ir svarīga, lai nodrošinātu kašmira izstrādājumu ilgmūžību. Par laimi, tas nav sarežģīti – kašmira plediem un gultas piederumiem nav nepieciešama īpaša kopšana, svarīgi ir produktus mazgāt ar rokām un zemā temperatūrā.

Kašmira pledi

Ja vēlaties kvalitatīvu miegu, komfortu, maigumu un vieglumu – kašmira pledi ir tieši tas, kas jums nepieciešams. Tiesa, gultas piederumu ražošanā tīru kašmiru izmanto reti, jo šādi izstrādājumi vienkārši būtu pārāk dārgi. Šā iemesla dēļ kašmira pledus visbiežāk dēvē par jauktu šķiedru izstrādājumiem.

Kašmirs lieliski atklāj savas īpašības, ja to sajauc ar merino vilnu, savukārt poliesters un akrils piešķir tai izturību. Tiesa, sintētiskās šķiedras ar kašmiru ir apvienotas lētākos izstrādājumos, kuru kvalitāte nav tik augsta. Šajā gadījumā maiguma nodrošināšanai tiek izmantots kašmirs – pat neliels tā daudzums sniedz maiga viegluma sajūtu. Un, ja vēlaties patiesi dabisku un siltu pledu, izvēlieties merino vilnas un kašmira izstrādājumus. Šie augstākās kvalitātes pledi, kuriem ir neticamas termoregulācijas īpašības, ir ārkārtīgi mīksti, maigi un izturīgi.

Kašmira pleds būs lieliska dāvana ikvienam tuvam cilvēkam. To var izmantot gan kā interjera detaļu, gan kā lielisku alternatīvu segai. Pledi ar kašmiru izskatās grezni un ir viegli kopjami un saglabā sākotnējo izskatu pat ilgstoši lietojot. Atklājiet plašo pledu izvēli mūsu interneta veikalā – šeit varat izvēlēties dažādu krāsu un izmēru pledus, kas noteikti atradīs vietu katrā mājā.

Saistītās preces

avatar