Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Šalles - universāls ziemas aksesuārs

Kad aiz loga pielavās ziema, mēs sākam aizdomāties par siltu šalli. Tā ir ne tikai aizsardzība pret aukstumu un vēju, bet arī skaista stila detaļa, universāls aksesuārs, kas izrotā āra un iekštelpu apģērbu. Izvēloties šalli, tāpat kā daudzus apģērbus un aksesuārus, jāievēro modes noteikumi, tāpēc īsumā apskatīsim, kādu šalli izvēlēties šajā sezonā?

Dabiskums - vienmēr modē

Gadiem ejot, mode mainās, bet dabīgās šalles ne tikai paliek stilīgāko desmitniekā, bet arī atgriežas kā stilistu pirmā izvēle. Kāpēc dabīgi audumi? Tie ir lieliski piemēroti šallēm: vilna ir silta un maiga, kokvilna labi elpo, sasilda un novērš pārkaršanu. Kur nu vēl visu krāsu un faktūru dažādība? Turklāt tikai dabīgie audumi neizraisa alerģiskas reakcijas, un šī īpašība ir ļoti svarīga, jo šalles ir biežā saskarē arī ar mūsu vaigiem.

Gadiem ilgi modē ir bijušas īpaši lieli šalles, ir interesanti uzzināt, kāpēc. Patiesībā tās ir kā plānāks un vieglāks segas variants, ko visur var nēsāt līdzi. Dabīgs audums lielai šallei ir labākā izvēle, jo tai ir lieliskas gaisa caurlaidības īpašības - šādu šalli vari uzvilkt uz pleciem, pat ar biezu džemperi, vienmēr būsiet stilā.

Vēl viena dabisko audumu priekšrocība ir vieglā kopšana. Šādi audumi ātrāk izžūst un, ja uz tiem nonāk traips, to ir vieglāk izmazgāt.

Universālas un stilīgas krāsas

Šalles ir ļoti dažādu krāsu un rakstu. Tomēr, ja gribat izvēlēties stilīgu aksesuāru, kuru būs viegli saskaņot ar mēteli un dažādiem džemperiem vai blūzēm, izvēlieties klasisko. Tās tradicionāli ir dabiskas, zemes krāsas: ļoti populāri ir pelēkie, brūnie, brūnganie, sinepju, sarkanbrūnie un citi tumšāki toņi. Šādu šaļļu modeļi kļūst izteiksmīgi, izmantojot dažādas aušanas tehnikas, tāpēc tās izskatās dabiski, nav pārāk raibas.

Domājot par greznu stilu, ieteicams izvēlēties ne tikai dabiskos audumus, bet arī dabiskos toņus. Lielāku greznību nodrošina augstas kvalitātes šķiedras, nevis pašas šalles izskats, tāpēc lieliski derēs alpakas vilna, spīdīgi audumi.

Šalle var būt arī galvenā apģērba sastāvdaļa, ja tā ir diezgan oriģināla. Mūsdienās stilīgai šallei var būt dažādi dekoru elementi, kuriem ir arī praktiska nozīme, piemēram, pušķi, kabatas šalles galos un tā tālāk. Šīs detaļas izskatās mazas, bet ir svarīgi stila akcenti.

Ar ko saskaņot šalli?

Ar mēteli vai cepuri, vai varbūt apaviem? Šalles pieskaņošana vienmēr ir izraisījusi daudz jautājumu un diskusiju modes pasaulē. Patiešām nav stingru noteikumu, taču, to pieskaņojot, ieteicams kombinēt dažādus priekšmetus, tāpēc šalle, cepure, cimdi un apavi noteikti var būt dažādās krāsās vai rakstos. Protams, visiem šiem elementiem vajadzētu būt saskaņotiem, nevis radīt izaicinošu kontrastu - ja vien jūs meklējat ļoti oriģinālu un spilgtu māksliniecisko stilu.

Izvēloties dabiskus toņus un audumus, ir ļoti viegli apvienot dažādus aksesuārus. Piemēram, visi siltie toņi labi saskan savā starpā, turklāt varat saskaņot arī aukstos toņus.

Runājot par āra apģērba tēlu, ir svarīgi ņemt vērā mēteļa un šalles attiecību. Ja mētelis ir gaišākā tonī, ar vairākām dekora detaļām un tam ir izsmalcināts raksts, labāk derēs vienkārša klasiska vai pat minimālisma stila šalle. Un, ja mētelis ir vienkāršs, to, bez šaubām, atdzīvinās izteiksmīga, liela un gluda šalle, kas var būt raiba vai pat košā krāsā.

Stilisti iesaka drēbju skapī turēt vairāk nekā vienu šalli, jo tas ir universāls aksesuārs, kas lieliski der dažādiem apģērbiem un patiešām palīdz vēsā laikā. Šalles var kombinēt ar dažādiem tērpiem un ar otru šalli - galu galā, divas šalles ir pilnīgi jauns stils!

Saistītās preces

avatar