Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Mīksts pleds – alternatīva gultas pārklājam?

Pūkainie un mīkstie pledi kļūst aizvien populārāki, un tos noteikti atradīsiet katrā mājā. Daudziem patīk to dāvātais siltums un omulīgums - jo nekas nav labāks par to,  kā atpūsties uz dīvāna un apsegties ar pledu. Īpaši tad, kad aiz loga līst vai putina! Tomēr pleds bieži kļūst arī par interjera dekoru: it kā nejauši tas parādās uz dīvāna vai atzveltnes krēsla, stāv skapī salocīts vai pārklāj visu gultu guļamistabā. Jā, pledi gultas pārklāju vietā ir salīdzinoši jauna, bet strauji augoša tendence.

Kādi pledi ir moderni?

Interjerā tiek izmantoti dažādi pledi, tāpēc vispirms jāizvēlas tādu, kas saskan kopā ar pārējiem dekoru elementiem. Kā gultas pārklāju parasti izmanto diezgan neitrālus, vienkrāsainus pledus. Tie ļauj vizuāli nomaskēt gultu, kas ir guļamistabas centrs, un tā saplūst ar interjeru. Populāras ir dabīgas zemes krāsas: brūna, pelēka, krēmīga.

Ir pieejams arī raibs pleds, bet to ir grūtāk pieskaņot. No otras puses, šāds pleds piesaista uzmanību un uzreiz kļūst par galveno interjera akcentu, tā centrālo elementu. Šī iemesla dēļ raibi raksti būs piemērotāki lielai guļamistabai. Varat izvēlēties gan etnisko motīvu, gan populāros dabas elementus, stingrus ģeometriskos motīvus, kontrastējošas krāsas, kuras rada dažādus optiskos modeļus.

Kā pieskaņot guļamistabai pledu?

Ja plānojat aizstāt gultas pārklāju ar pledu, varat izvēlēties pēc tiem pašiem noteikumiem. Ir svarīgi izvēlēties pareizo izmēru, jo pledam vajadzētu ne tikai atbilst gultas izmēram, bet arī skaisti krist uz leju. No otras puses, pleds var noklāt tikai daļu no gultas - tā izveidojas audumu kārtas, kas interjeram piešķir maiguma un mājīguma iespaidu. Izmēģiniet, eksperimentējiet un izbaudiet to, kā pleds  ātri un viegli var pārveidot Jūsu guļamistabas telpu.

Vēl viens veids ir pieskaņot pledu pie gultas. Šeit darbojas vienkāršs noteikums: ja gultas veļa  ir raiba, pledam jābūt vienkrāsainam un otrādi. Izvēlieties dabīgā auduma pledus,  der vilnas, kokvilnas. Gaisa caurlaidība ir ļoti svarīga, jo tāpat kā gultas pārklājam, pleda funkcija ir aizsargāt gultas veļu no putekļiem un ļaut tai izvēdināties.

Kāpēc ir vērts gultas pāklāju nomainīt pret mīkstu pledu?

Ja šāds jautājums tiešām rodas, atbildam. Plediem ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar gultas pārklājiem. Pirmkārt, pledi izskatās daudz jaukāk, tie ir mīksti un maigi. Gultas pārklājiem tiek izmantots stingrāks un cietāks materiāls.

Turklāt pledus ir vieglāk mazgāt un izžāvēt. Gultas pārklāji parasti ir lieli un smagi, ražoti no izturīga auduma, tāpēc mazgāšana mājās var būt problemātiska, tie ilgi žūst. Savukārt pledu ir viegli ievietot veļas mašīnā, tas ātri izžūst un ir atkal gatavs lietošanai.

Ja guļamistabā pavadāt laiku ne tikai gulēšanai, pleda daudzpusība un funkcionalitāte Jums noteikti patiks. Piemēram, pledā ir patīkami ietīties lasot grāmatu, savukārt ar gultas pārklāju nebūtu ne omulīgi, ne patīkami. Tāpat pleds ir vieglāks un elastīgāks, tāpēc gatavojoties gulētiešanai to ir viegli pacelt un salocīt. Jo, kad mēs vēlamies pēc iespējas ātrāk nokļūt gultā, katrai sekundei ir nozīme!

Atklājiet dažādu pledu klāstu un pārveidojiet guļamistabu, lai tā iegūtu vairāk krāsu.

Saistītās preces

avatar