Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Bērnu pledi: no zīdaiņa vecuma

Pasakaini skaisti un mīksti bērnu pledi - jautra bērnības atmiņa. Tie ir siltuma un mājīguma avots, kam nevar pretoties ne bērni, ne pieaugušie. Šādus pledus var izmantot arī mazulim augot - pirmajam pledam nav vecuma ierobežojuma. Protams, ir zināmi noteikumi, jo bērnu tekstilizstrādājumi jāizvēlas, paturot prātā dažas svarīgas lietas.

Bērnu pledu izmērs

Bērnu pledi ir mazi, bet zīdaiņu pledi ir vēl mazāki. Lielais, standarta izmēra pleds nav īpaši piemērots mazajiem, jo tas ir ne tikai lielāks, bet parasti biezāks un smagāks, kas ierobežo bērna vai mazuļa kustības, traucē gulēt. Neuztraucieties, ja jūsu bērna pleds ir mazliet par lielu vai par mazu - izvēlieties standarta izmēru, jo pledi netiek izgatavoti atbilstoši bērna vecumam. Vissvarīgākais ir tas, lai pleda izmērs būtu pietiekams, lai bērns varētu gulēt, nesaliecot kājas.

Vai segas sastāvam ir nozīme?

Segas tiek izgatavotas no dažādām šķiedrām, un arvien lielāku popularitāti iegūst arī sintētikas izstrādājumi. Tomēr bērniem jāizvēlas pēc iespējas dabīgāki pledi, jo tikai dabīgās šķiedras nodrošina labu gaisa caurlaidību un neizraisa alerģiskas reakcijas. Iemesls ir mazuļa ķermenis - viņš pats nezina, kā regulēt ķermeņa temperatūru miega laikā, tāpēc bērni bieži jūtas neizgulējušies, ja ir pārāk karsts vai pārāk auksts. Tas nenotiks, ja pleds būs elpojošs: tas neļaus pārkarst un ļaus mazulim gulēt.

Vēl viens noteicošais faktors dabiska sastāva izvēlē ir izturība. Dabīgie audumi ir izturīgi, un, runājot par bērniem, mēs zinām, ka bērnu gadījumā vienmēr jānodrošinās ar lieku veļu. Tādēļ šeit uzvar arī dabiskums, jo sintētiskie audumi neiztur augstu temperatūru, bet kokvilnas pledus var mazgāt pat ārkārtīgi augstā temperatūrā, kas ne tikai atbrīvo no traipiem un netīrumiem, bet arī nogalina visas baktērijas.

Pledu ražošanā izmanto kokvilnu, vilnu un dažreiz arī linu. Dabisko materiālu sastāvs ļauj bērniem atpūsties un vieglāk aizmigt. Sintētika, pat ja tā neizraisa alerģiskas reakcijas, bieži neļauj kvalitatīvi gulēt vai arī kairina ādu.

Bērnu pledu daudzveidība

Bērnu pledi ar dzīvniekiem, zvaigznēm, punktiem - tie ir ļoti atšķirīgi pēc izskata. Tradicionāli bērni izvēlas košākas krāsas, tāpēc katrs mazais var izvēlēties pledu atbilstoši savai personīgajai gaumei. Bērniem patīk dzīvnieku zīmējumi, ģeometriskas formas un raksti. Bērni skaita, meklē vienādo - tas viss attīsta viņu iztēli un fantāziju.

Gan meitenēm, gan zēniem patiks daudzveidīgi raksti un zīmējumi. Bērnu pledi parasti ir nedaudz mierīgāki, bieži tiek izmantoti pasteļtoņi, bet vecākiem bērniem ir atļauts viss, tāpēc viņu kolekcijās manāmas košās krāsas.

Pledi zīdaiņiem – lieliska dāvana

Ja meklējat idejas dāvanai, pleds derēs vienmēr. Šī ir glīta un praktiska dāvana, kas noteikti tiks izmantota. Jo īpaši tāpēc, ka pledi bieži nolietojas, un mazulim ir nepieciešams maigums un siltums. Izvēlieties neitrālas krāsas un rakstainus pledus, kas lieliski saderēs ar citiem bērnu priekšmetiem - šādu dāvanu vecāki noteikti novērtēs.

Ja vēlaties iegādāties pledu bērnam, kurš jau ir nedaudz paaudzies, varat pajautāt, kas viņam patīk. Piemēram, ja bērnam ir iemīļots dzīvnieks, plediņš ar šo dzīvnieku neapšaubāmi iepatiksies jau no pirmā acu uzmetiena. Atklājiet pledu daudzveidību un izbaudiet to radīto komfortu un siltumu.

Saistītās preces

avatar