Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kokvilnas halāts un tā vēsture

Pat ja jums nav interese par apģērba vēsturi, jūs, iespējams, kādreiz esat domājis, kāds gan dīvains apģērba gabals ir kokvilnas peldmētelis. Tāds kā mētelis, bet valkājams tikai mājās, audums atgādina mīkstu dvieli, tomēr ar kapuci un apjomīgām kabatām. Tātad, kā un kur radās šis dīvainais apģērbs, un kāpēc mums tagad savā skapī ir vismaz viens halāts?

Peldmēteļa dzimšanas stāsts

Peldmēteļa (Bathrobe) nosaukums angliski ir atvasināts no franču vārda sievišķīga kleita. Tiek uzskatīts, ka peldmētelis faktiski ir apmetnis, kas tiek izveidots, kleitai pievienojot piedurknes. Tomēr vīrieši, neuzņemiet to pārāk personīgi - šodien peldmētelis ir daudzpusīgs apģērbs gan vīriešiem, gan sievietēm, un tā izskats gadu gaitā ir dramatiski mainījies.

Pirmie halāti vairāk atgādināja apģērbtu, un tos valkāja visu gadu. Tas ir apģērbs, kas ir svarīgs daudzās kultūrās: izšūti ķīniešu zīda apmetņi nozīmēja bagātību, izcelsmi un statusu sabiedrībā, un tradicionālais kimono, kas Japānā joprojām ir populārs līdz mūsdienām, ir cieši saistīts arī ar peldmēteli.

Jau senie grieķi valkāja šiem tērpiem līdzīgus hitonus, kas bija spilgti iekrāsoti un dekorēti ar smalkām apkaklēm un simbolizēja apdzīvoto areālu. Romiešu toga tikmēr tika valkāta svētku un svinību laikā un bija arī sociālā stāvokļa rādītājs. To mēs varam redzēt arī mūsdienās - Holivudas filmās bagāto kastu pārstāvji bieži tiek ietērpti togās, padarot to par simtgadīgu halāta identitāti. Nenovērtējiet par zemu šo apģērbu!

Moderns peldmētelis

Šodien peldmētelis mums asociējas ar mājīgumu un mājām. Tas ir apģērbs, kuru mēs parasti valkājam pirms gulētiešanas vai pēc dušas. Halāts ir brīvs un ērts, un pat ar stipri modernizētu dizainu tas paliek praktisks un vienkāršs. Peldmētelis brīvi krīt un neierobežo kustības, parasti tas ir savilkts ar jostu, tam ir kapuce vai augstāka apkakle un divas ietilpīgas kabatas. Apģērba garumu var izvēlēties pēc personīgajām vēlmēm: garie halāti ir diezgan populāri, taču arī īsa svārku daļa siltā sezonā izpelnās lielu uzmanību.

Halātos tiek izmantoti dažādi materiāli, taču vispopulārākā izvēle joprojām ir kokvilna. Tas ir patiešām ērti, jo audums ir viegls, tam ir laba elpojamība un tas absorbē mitrumu - ļoti praktiska īpašība, kas noder, kad izkāpjat no dušas. Turklāt kokvilna ir maiga, tāpēc halāts labi iederas valkāšanai uz ādas un nepavisam nav kairinošs.

Peldmēteļi ir izgatavoti arī no zīda, vilnas auduma, dažādiem sintētiskiem materiāliem, taču neviens no tiem nav tik ērts kā populārais kokvilnas peldmētelis. Viegli mazgājams un ātri žūstošs, to var izmantot visu gadu, tāpēc, izvēloties kvalitatīvu un elegantu peldmēteli, tas jums labi kalpos patiešām ilgu laiku.

Vai tiešām peldmēteli valkā tikai mājās?

Vai jūs valkājat peldmēteli tikai mājās? Vai jūs ticēsit, ka daži no tiem tikuši nēsāti ... darbā? Tā dara tiesneši un daži advokāti, priesteri un vidusskolu absolventi svētku laikā! Var pasmieties, ka šie ir apmetņi, kas dod mums iespēju iedomāties, kāds savulaik izskatījās peldmēteļa priekštecis.

Tomēr peldmēteļi dažreiz ir nepieciešami ārpus mājas: pie baseina, spa, viesnīcā - peldmēteļi ir populāri visur ar dažādiem skaistumkopšanas un relaksācijas pakalpojumiem. Dodoties uz hospitāli, jums būs nepieciešams arī peldmētelis, tāpēc vienmēr ir vērts izvēlēties jauku un praktisku modeli. Mīkstās kokvilnas halāti - arī mūsu tiešsaistes veikalā.

Saistītās preces

avatar