Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kādu gultas veļu izvēlēties vasarā?

Vasaras karstums bieži vien apgrūtina pilnvērtīgu miegu un atpūtu. Vai varbūt tas nemaz nav karstais laiks, bet gan nepiemērota gultas veļa? Daudzi cilvēki interesējas, kāda gultas veļa ir vispiemērotākā vasarai, un, lai gan ir daudz informācijas, tā bieži vien ir kļūdaina. Šajā rakstā aplūkosim, kādu gultas veļu izvēlēties, lai labi izgulētos pat karstākajās vasaras dienās un naktīs.

Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties gultas veļas vasarai?

Uz šo jautājumu ir viena atbilde - tie ir laikapstākļi. Ja jūsu gultas veļa ir elpojoša, jūs gulēsiet mierīgi un nepārkarsīsiet. Jo audits ir elpojošāks, jo labāk. Sintētiskie audumi, kas nav elpojoši, tikai pasliktina situāciju un liek justies kā siltumnīcā. Elpojošiem materiāliem ir iestrādātas atveres, caur kurām viegli plūst gaiss. Tāpēc, kad guļat, siltums no zem segas izdalās kopā ar gaisu, palīdzot ķermenim regulēt temperatūru un novēršot pārkaršanu, tādējādi varēsiet izgulēties daudz labāk.

Vēl viens svarīgs aspekts ir izturība. Vasaras gultas veļai jābūt izgatavotai no izturīgiem audumiem un tai japiemīt augstai izturībai pret nodilumu. Siltajā sezonā mēs vairāk svīstam, tāpēc gultas veļa ir jāmazgā biežāk. Turklāt, bieža nekvalitatīvu pārvalku mazgāšana nozīmē ātrāku nodilšanu un nolietošanos. Izvēlieties kvalitatīvu gultas veļu, kas izskatīsies kā jauna un saglabās savas īpašības pat pēc vairākām mazgāšanas reizēm.

Un, visbeidzot, krāsas - jā, arī tās ir svarīgas. Lai cik stilīgi izskatītos tumša gultas veļa, vasarai piemērotāks ir gaišs gultas veļas komplekts. Gaišas krāsas neuzsūc siltumu, bet gan to atstaro, tāpēc saule, kas iespīdēs pa logu, neuzkarsēs gultu. Izvēlieties baltu, krēmkrāsas, dzeltenu, pasteļtoņu komplektu vai  gultas veļu ar raibiem rakstiem uz gaiša fona, kas vienmēr radīs mājīguma sajūtu.

Kādu gultas veļu izvēlēties vasarā? | Gultas veļa | Nostra.lv

da auduma gultas veļa ir vispiemērotākā vasaras miegam?

Pirmā izvēle - nepārspējama kokvilna. Tas ir viens no vislabākajiem audumiem jūsu ādai un ķermenim, turklāt tas ir lieliski piemērots arī gulēšanai vasarā. Kokvilnas pārvalki ir mīksti, elpojoši, vēsi, viegli, ātri uzsūc un iztvaiko mitrumu. Kokvilnu var arī bieži mazgāt, kas nodrošina tās ilgmūžību.

Kokvilnas gultas veļa ir aizraujoša tās daudzveidības dēļ - jūs varat izvēlēties no dažādiem audumiem. Vasarai lieliski piemeŗots arī dabiskais kokvilnas satīns. Tas austs no plāniem, gariem pavedieniem un tā virsma ir ļoti gluda, sagaidot jūs ar atsvaidzinošu vēsumu. Lieliski piemērots vasarai! Un, lai gan satīns ātri pielāgojas ķermeņa temperatūrai, patīkamais vēsums ir burvīgi relaksējošs.

Varat izvēlēties arī kokvilnas audeklu, percale. Tas ir mīksts un viegls audums, kas vasarā nodrošinās komfortu pat ļoti karstās naktīs.  Un, ja vēlaties papildu vieglumu, meklējiet burzīta auduma gultas veļu - tā rada sajūtu, it kā jūs gulētu uz mākoņa.

Vēl viena iespējamā izvēle - lins. Tā ir dabiska šķiedra, kas ir elpojoša, atvēsinoša un izturīga. Tomēr , lina gultas veļa ir diezgan dārga, un vairumā vietu tās izvēle ir diezgan ierobežota.

Ja varat atļauties ieguldīt vairāk līdzekļu gultas veļā, vasaras naktīm lieliski piemērota būs zīda gulta veļa. Svarīgi, lai tas būtu dabisks. Līdzīgi kā mako satīna gultas veļa, arī zīda veļa nodrošina ādai svaigumu,  ir ļoti mīksta un patīkama pieskārienam. Zīda dabiskā elpojamība atvieglo ķermeņa temperatūras regulēšanu miega laikā.

Vai ir nepieciešams mainīt arī segu?

Protams, ja guļat zem biezas ziemas segas, gultas veļas nomaiņa vien jūs neizglābs - vasarā jūs pārkarsīsit, svīdīsiet, grozīsieties un vairākkārt pamodīsieties miega laikā. Vasarai jāizvēlas plānāka sega vai pat pleds (šādā gadījumā arī vislabāk izvēlēties dabīgas vilnas pledu vai vismaz pledu ar jauktu sastāvu). Svarīgi, lai sega būtu viegla un neierobežotu kustības, jo, guļot augstākā temperatūrā, mēs vairāk kustamies.

Taču, nav vērts pārāk uztraukties par spilvenu - vienu un to pašu spilvenu var izmantot visa gada garumā. Tomēr, vasarai ieteicams izvēlieties pēc iespējas mīkstāku spilvendrānu, kas vienmērīgi pieguļ spilvena virsmai. Ja vairāk kustaties un guļat nemierīgi, ideāli piemērotas būs spilvendrānas ar rāvējslēdzēja aizdari, lai audums piegultu vienmērīgāk.

Mūsu interneta veikals piedāvā plašu gultas veļas izvēli, sniedzot iespēju atrast gultas veļas komplektu, segu vai spilvendrānas, kas lieliski piemērotas vasarai un citiem gadalaikiem.

Saistītās preces

avatar