Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Kā rūpēties par gultas veļu?

Kvalitatīvs miegs ir lieliskas pašsajūtas pamats. Pēc labas atpūtas naktī, rītu varam sākt ar jauniem spēkiem un enerģija vēl paliek piesātinātam brīvajam laikam ar ģimeni un draugiem. Tāpēc miega kvalitāte ir svarīga ne tikai tad, kad mēs guļam, tai ir liela nozīme vienmēr. Un viens no veidiem kā parūpēties par labu miegu, ir pievērst uzmanību gultas veļas kopšanai. Izklausās vienkārši, bet pat vienkārši noteikumi lieliski darbojas, diemžēl mēs par tiem viegli aizmirstam. Atcerēsimies, kam ir svarīgi pievērst uzmanību, lai gultas veļa kalpotu ilgāk un miegs būtu saldāks.

Galvenie gultas veļas kopšanas noteikumi

Ja vēlaties uzzināt kā pareizi rūpēties par savu gultas veļu, vispirms ir jāsameklē ... etiķete! Uz tās ir visa pamatinformācija par mazgāšanu, žāvēšanu un gludināšanu, kā arī uz etiķetes Jūs noteikti atradīsiet informāciju par to, no kādas šķiedras ir izgatavota gultas veļa. Jāpievērš uzmanība zīmēm uz etiķetes: dažus tekstilmateriālus nedrīkst balināt vai žāvēt žāvētājā, tos bojā augsta mazgāšanas temperatūra. Ja netiek ievēroti kopšanas norādījumi, var tikt bojāts gultas veļas materiāls. Protams, nekas ļoti slikts nenotiks, bet, neievērojot ražotāja noteikumus, tas var negatīvi ietekmēt gultas veļas izskatu.

Gultas veļas kopšana ir atkarīga arī no auduma īpašībām. Jūs varat atrast konkrētus padomus par satīna, kokvilnas un citu audumu kopšanu mūsu mājaslapā.

Kā mazgāt gultas veļu?

Kad gatavojaties mazgāt gultas veļu, vispirms pievērsiet uzmanību traipiem. Tas sevišķi attiecas uz tiem, kam patīk baudīt brokastis un kafiju gultā. Ja ir traipi, vispirms izmantojiet speciālu tīrīšanas līdzekli, jo mazgāšana karstā ūdenī var būt postoša un traips audumā vēl vairāk „ieēdīsies“.

Pirms mazgāšanas ieteicams gultas veļas pārvalkus izvilkt uz otru pusi un izpurināt - to iekšpusē uzkrājas putekļi, pūkas un dažādi netīrumi, ko veļas mašīna ne vienmēr var izmazgāt. Ja gultas veļas komplekts ir vienkrāsains, mazgājiet to uz labo pusi, bet rakstainos un raibos audumus ieteicams izvilkt uz kreiso pusi, lai mazgāšanas process mazāk ietekmētu krāsas un ornamentu kontūras.

Gultas veļas pārvalki ir lieli un ar ūdeni piesūcies audums kļūst smags, tāpēc mazgāšanas laikā audums var ieplīst. Lai aizsargātu gultas veļu, pirms mazgāšanas aiztaisiet pārvalkus, lai audums visur būtu divos slāņos, tādējādi tas būs divreiz izturīgāks.

Mazgājot gultas veļu, ieteicams sintētiskos un dabīgos audumus mazgāt atsevišķi, tāpat kā raibos un vienkrāsainos audumus. Vislabāk katru gultas veļas komplektu mazgāt atsevišķi - tas ļaus izmantot zemāku mazgāšanas temperatūru un atvieglos mazgāšanas līdzekļu izvēli.

Ja neplānojat gludināt gultas veļu, pirms izžaujot veļu, ne tikai izpuriniet to, bet arī izstiepiet - izžūstot tā būs gludāka. Stiepjot, auduma diegi ieņems savu pozīciju un audums kļūs līdzens un gluds.

Kā uzglabāt gultas veļu?

Tas var šķist vienkārši, bet ir vērts pievērst uzmanību tam kā Jūs uzglabājat savu gultas veļu. Audumiem ir svarīgi "elpot", tāpēc jāizvairās no dažādiem plastmasas maisiņiem. Daži gultas komplekti tiek pārdoti kopā ar tā paša auduma maisiņu - tas ir praktiski un ērti. Kāpēc maisiņš ir nepieciešams? Krāsaina kokvilnas gultasveļa var tikt glabāta tieši uz plaukta, bet balta gultas veļa ir jāaizsargā no apkārtējās vides. Putekļi ir ļoti pamanāmi uz tās, saskarsmē ar dažādiem sintētiskiem audumiem var iekrāsoties, kļūt dzeltenīga, tāpēc auduma maisiņš ne tikai aizsargās audumu, bet arī ļaus gaisam brīvi cirkulēt.

Ja ilgu laiku nelietojat gultas veļu, atcerieties to ik pa laikam izvēdināt. Ja ir iespēja, izkariniet gultas veļu svaigā gaisā vēdināties. Dabiskie audumi piepildās ar svaigu gaisu, tāpēc tajos gulēt būs smaržīgi un ērti, vieglāk aizmigsiet.

Saistītās preces

avatar