Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Gultas veļa zīdaiņiem un bērniem

Miega režīms ir ļoti svarīgs gan zīdaiņiem, gan bērniem. Guļot viņi aug un kļūst stiprāki, tāpēc gultā pavada diezgan ilgu laiku. Lai nodrošinātu komfortu, zīdaiņu un bērnu gultas veļa ir jāizvēlas ņemot vērā viņu vajadzības. Un runa ir ne tikai par mīkstu matraci vai vieglu segu, gultas veļa, kas nonāk tiešā saskarē ar bērna jutīgo ādu, būtiski ietekmē miegu. Tātad, kā izdarīt pareizu lēmumu un kāda gultas veļa zīdaiņiem un bērniem ir vispiemērotākā?

Kāda gultas veļa ir vislabāk piemērota zīdaiņiem?

Zīdaiņu un bērnu āda ir daudz jutīgāka par pieaugušo cilvēku ādu. Mazuļi ir īpaši jutīgi pret pieskārienu, un guļot viņu organisms vēl nemāk regulēt temperatūru. Šo iemeslu dēļ zīdaiņiem  vispiemērotākā izvēle ir dabīga auduma gultas veļa. Ideāli piemērotas ir dažādas kokvilnas šķiedras - mīkstais un maigais materiāls ir gaisa caurlaidīgs, kas ir ļoti svarīgi. Gaisa vadītspēja nodrošina komforta sajūtu: mazulis nepārkarst un tam nav auksti. Turklāt kokvilnas audumiem piemīt lieliskas mitruma absorbcijas īpašības, kas ir arī svarīgi.

Mazākajiem un jutīgākajiem mazuļiem ieteicams izvēlēties videi draudzīgu kokvilnas gultas veļu. Šāds audums ir mīksts un maigs, patīkami pie tā pieskarties. Turklāt ekoloģiska kokvilna ir hipoalerģiska šķiedra, tādēļ var izvairīties no alerģiskām reakcijām. Tā ir viena no lielākajām problēmām -  alerģisku cilvēku skaits pasaulē aug, tāpēc zīdaiņiem iesakam izvēlēties tikai hipoalerģisku gultas veļu. Jo mazulis vēl nevar pateikt, ka jūt diskomfortu un ja alerģija nav izteikta, vecāki to var nepamanīt. Tomēr bērns var sajust tādas nepatīkamas sajūtas kā nieze vai ādas kairinājums, kas ievērojami pasliktina miega kvalitāti.

Pievērsiet uzmanību sertifikātiem - tie garantē gultas veļas kvalitāti un atbilstību standartiem. Svarīgi ir arī pārbaudīt aiztaisāmās vietas: bērnu gultas veļas komplektos parasti ir apslēpti rāvējslēdzēji bez asām un cietām detaļām.

Kā izvēlēties gultas veļu zīdaiņiem un bērniem?

Izvēloties gultas veļu zīdaiņiem un bērniem ir svarīgi pievērst uzmanību izmēram. Daudzi uzskata, ka gultas veļas komplekti ir standarta, bet runājot par bērnu gultām, izmēru standarti ir dažādi. Šī iemesla dēļ ir nepieciešams izvēlēties pārvalkus ideāli atbilstošus spilvena, matrača un segas lielumam. Tikai pareiza izmēra pārvalki būs  ideāli piemēroti, nekrokosies un bērns varēs mierīgi gulēt.

Tas nav noslēpums, ka gan zīdaiņiem, gan vecākiem bērniem ir bezmiega naktis. Grozīšanās, karstums, svīšana - to visu mazināt palīdzēs dabīgas kokvilnas audums un palags ar gumiju. Ja miegs ir nemierīgs, tad tā ir ķēdes reakcija: bērns grozās, gultas veļa sakrokojas, tāpēc pat nomierinoties gulēt uz tās ir neērti. Šī iemesla dēļ bērniem ieteicams izvēlēties palagus ar gumiju, kas droši izturēs grozīšanos vai pat  lekāšanu uz gultas

Zīdaiņu gultas veļas kopšana

Zīdaiņu gultas veļas kopšana nodrošinās ne tikai mierīgu miegu, bet arī aizsardzību pret dažādām alerģiskām un citām reakcijām. Ieteicams zīdaiņu gultas veļu mazgāt katru nedēļu , ja nosmērējas , pat biežāk. Jā, tas ir patiešām daudz veļas mazgāšanas, tāpēc ir jaizvēlas kvalitatīvus produktus. Ja jūs nevēlaties ļoti bieži veikt veļas mazgāšanu ir lietderīgi izmantot vairākus gultas veļas komplektus , parasti māmiņas zina teikt, ka optimāli ir četri komplekti.

Dezinfekcijai bērnu gultas veļu parasti mazgā augstākā temperatūrā. Protams, ne katra ražotāja prece izturēs šādu rutīnu. Izvēloties vienu uzticamu ražotāju, varēsiet iegūt skaistu un ilgāk kalpojošu gultas veļu.

Saistītās preces

avatar