Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kā mazgāt dvieļus?

Labākā sajūta, izkāpjot no vannas - mīksta dvieļa pieskāriens. Taču ne vienmēr tā notiek ... Kā mazgāt dvieļus, lai tie būtu mīksti un maigi pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm? Mēs dalāmies ar padomiem, kas atvieglos dvieļu kopšanu un ļaus Jums baudīt ilgstošu mīkstumu un maigumu.

Kvalitāte ir maigums

Ja vēlaties mīkstus dvieļus, vispirms ir jāizvēlas kvalitatīvi produkti. Noslēpums ir tajā, ka ne visi dvieļi saglabājas mīksti un maigi, lai arī kā Jūs vēlētos to panākt. Šī iemesla dēļ nākamajā reizē, kad izvēlaties dvieli, dariet to ļoti uzmanīgi.

Dabiski un augstas kvalitātes audumi nodrošina dvieļu izturību un maigumu. Dvieļiem jābūt pietiekami bieziem, lai nodrošinātu izcilas mitruma absorbcijas īpašības un mīkstumu. Lēti dvieļi parasti nav augstas kvalitātes, to audums ir plāns vai nevienmērīgs, tāpēc pēc vairākām mazgāšanas reizēm tie kļūst cieti un raupji - nepalīdz pat speciāli mazgāšanas līdzekļi un tehnoloģijas.

Dažreiz mazāk ir vairāk

Tas var šķist paradoksāli, bet, kad runa ir par to kā mazgāt dvieļus, par veļas mīkstinātāju jādomā ļoti uzmanīgi. Tas tiešām darbojas un diezgan labi paveic savu darbu, bet visbiežāk dvieļiem to izmantojam... parāk daudz! Tādā veidā mīkstinātāja atlikumi uzkrājas audumā un veļas mašīna vairs nespēj tos izskalot. Rezultātu ir viegli paredzēt - izžuvis dvieļu audums, kurš ir pārsātināts ar mīkstinātāju, atgādina asu sūkli. Tātad veļas mīkstinātājs ir jāizmanto ļoti mēreni: šajā gadījumā mazāk mīkstinātāja nozīmē vairāk mīkstuma un maiguma, ko mēs tā vēlamies mūsu dvieļiem.

Tikai dabiski balts

Ja vēlaties saglabāt savus baltos dvieļus žilbinoši baltus, izvēlieties kvalitatīvu audumu un biežāk mazgājiet to. Nav ieteicams izmantot balinātāju vai to saturošu mazgāšanas līdzekli baltiem dvieļiem - tajā esošās ķimikālijas, var teikt, sadedzinās dvieļu auduma šķiedras un Jūs varēsiet aizmirst par mīkstumu un maigumu uz visiem laikiem.

Lai ilgāk saglabātu balto dvieļu toni, mazgājiet tos atsevišķi: nejauciet tos ar citām veļas vai dvieļu krāsām. Un vislabāk ir mazgāt dvieļus pavisam atsevišķi - lai varētu izvēlēties mazgāšanas līdzekli un mazgāšanas programmu.

Karstums un svaigs gaiss

Ir vairāki iemesli raupjiem dvieļiem. Viens no tiem ir netīrumi, kas uzkrājas šķiedrās. Galu galā, dvielis ir audums, kas nonāk tiešā saskarē ar ķermeni un absorbē atlikušos ūdens pilienus pēc mazgāšanās. Kopā ar tiem dvieļu auduma šķiedrā nonāk šampūna vai citu matu kopšanas līdzekļu, dušas želejas, krēmu un kosmētikas pārpalikumi. Mēs to nepamanām ar neapbruņotu aci, bet daudzi ķermeņa kopšanas un kosmētikas līdzekļi izžūst un sacietē, tāpēc arī sacietē mūsu dvielis.

Lai to novērstu, ir ieteicams bieži mazgāt dvieļus - optimālais izmantošanas laiks ir tikai 5 dienas. Mazgāšana tik bieži ir nepieciešama tāpēc, ka mazgāšanas laikā no auduma pilnībā izņemt var tikai nelielu daudzumu netīrumu. Reti mazgājot, dažādas daļiņas iekļūst vēl dziļāk šķiedrās, padarot tās aizvien grūtāk izmazgājamas. Labākais pierādījums tam, ka bieža mazgāšana patiešām nodrošina dvieļu mīkstumu, ir viesnīcas - ceļojot gandrīz ikviens iedomājas par to, kā viņi spēj saglabāt dvieļus tik mīkstus, maigus un pūkainus pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm. Un tieši biežas mazgāšanas reizes  un augstas kvalitātes audums ir to noslēpums.

Mazgājot dvieļus, ieteicams izmantot uz etiķetes norādīto augstāko temperatūru, tā tiks iznīcinātas baktērijas. Izmazgātos dvieļus vislabāk žāvēt ir saulītē, svaigā gaisā, kur tie tiek piesātināti ar skābekli un kļūst  svaigi un pūkaini.

Saistītās preces

avatar